dilluns, de maig 17, 2010

La foto Ibra-Piqué: 100% d'acord amb les Panteres Grogues

Com a socis barcelonistes i gais/lesbianes volem donar la nostra opinió i quina millor forma de fer-ho que a través de les paraules del nostres amics de Panteres Grogues.

En relació a l'enrenou ocasionat en els darrers dies per la fotografia d'Ibrahimovic i Piqué en una situació on molts i moltes han volgut treure de context, i fins i tot determinats programes han aprofitat per fer mofa sobre l'homosexualitat en el món de l'esport, des del Club Esportiu Les Panteres Grogues, format majoritàriament per gais i lesbianes volem manifestar el següent:

  • Que l'homosexualitat en el món del futbol existeix de la mateixa manera que existeix a la resta de la societat. La invisibilitat dels futbolistes homosexuals és a causa de l'homofòbia latent que existeix en el món de l'esport i en especial, en el món del futbol.

  • Que és molt necessària l'existència de referents homosexuals en tots els àmbits de la societat, i en especial en el món del futbol com a esport més seguit al nostre país, per ajudar al desenvolupament emocional de molts nens/es i adolescents homosexuals que idolatren a els futbolistes d'elit

  • Que no hi ha cap impediment perquè els gais i lesbianes juguin a futbol.

  • Que el tractament que en general, amb comptades excepcions, s'ha donat en els mitjans de comunicació buscant la part morbosa de la fotografia i insinuant l'homosexualitat de Piqué i Ibrahimovic, en absolut ajuda a que algun dia un o una futbolista es decideixi a mostrar-se obertament com a homosexual.

  • Que en especial el comportament de la periodista Laura Llac del programa "Sálvame" de Tele 5 buscant la provocació del futbolista Ibrahimovic ensenyant-li la fotografia en què apareix al costat de Piqué evidencia les dificultats que tenim gais i lesbianes per mostrar-nos tal i com som en el món de l'esport.

  • Que trobem recriminable, discriminatòria, homòfoba i masclista la resposta d'Ibrahimovic convidant a la periodista a casa amb la seva germana per demostrar que no és gai.

Que ha arribat el moment en que d'una vegada per totes i de la mateixa manera que s'ha fet amb altres tipus de discriminació com el racisme que es prenguin mesures des de totes les esferes de l'esport per a què es donin les condicions que permetin la visibilització de gais i lesbianes al món de l'esport.