divendres, de gener 16, 2009

Premier: A judici per càntics homòfobs.

Llegim que 11 persones han estat detingudes en Portsmouth (Gran Bretanya) a causa dels càntics homòfobs durant un Portsmouth-Tottenham en Fratton Park, el 28 de setembre de 2008. Durant el partit, el defensa de l'equip local, Sol Campbell, va ser insultat per part dels "seguidors" del Tottenham amb crits racistes i homòfobs. Després dels fets, la policia local va obrir una investigació i la publicació de fotos dels sospitosos han servit per identificar-los.

Aquí podeu veure la llista dels implicats, entre ells 3 nois entre 13 i 15 anys.

Tots ells seran cridats a judici el 20 de gener acusats de càntics indecents o racistes, ofensa recollida en la Llei de Ofenses al Futbol, que pot suposar una sanció de 1.000 lliures i una prohibició d'assistir a tornejos futbolístics.

Està clar que els clubs denuncien (com en aquest cas) quan insulten a un jugador del seu equip. Però perquè no fan res els clubs quan els seus propis seguidors insulten. No fa gaires anys hem pogut experimentar com una gran part del Camp Nou cridava "Guti Maricón". A quants barcelonistes haurien de jutjar?