dijous, de març 05, 2009

La PBGL al The Guardian



(traduït amb Google Translate) Versió original aquí.

Grup Gai aborda l'homofòbia de futbol


Giles Tremlett a Barcelona
The Guardian, dissabte 28 de febrer 2009

La primera penya de gais i lesbianes del futbol d'estar oficialment acceptat per un club espanyol ha dipositat el seu escut a la paret de l'estadi de Barcelona i es van comprometre a lluitar contra els prejudicis en una de les més homòfobes esports.

Com a membres de la penya de gais i lesbianes establert per celebrar la trobada a la ciutat de Quiroga barra per veure el seu equip jugar un partit fora aquesta setmana, la xerrada va ser sobre David Beckham - i no pel seu famós metrosexuality.

Quan els jugadors de futbol d'Anglaterra va tenir a Espanya a Sevilla fa quinze dies, els periodistes es casa veient tan dur per als aficionats racistes que no han aconseguit notar com Beckham va ser sotmès a un bombardeig d'insults homòfobs.

"Van passar més d'un minut cantant 'Beckham maricones" ( "Beckham maricones"), va dir el portaveu de la penya, Josep Ribes. "Hem presentat una queixa al respecte."

Es tracta d'una denúncia que ha fet el seu camí a l'Associació de Futbol d'Anglaterra, que també no es va adonar de l'abús, i en l'esport de l'òrgan rector mundial, la FIFA.

El tipus de lluita contra l'homofòbia es mostra a la cants Beckham és només una de les raons per Ribes i amics han fundat la primera penya gai, com l'oficial de simpatitzants de grups dels clubs espanyols són coneguts.

"Tot això va començar perquè tant jo com un amic meu gai ja socis, [subscrits membres], del club", va dir. "La idea, òbviament, és donar suport a l'equip, sinó també a la lluita contra l'homofòbia en el futbol."

La segona part de la tasca, admet, és enorme. "No sé d'un sol jugador de futbol professional en el món que és obertament gai", va dir Ribes. "No va ser el jugador Justin Fashanu Anglès, però va acabar matant a si mateix.

"És evident que alguns jugadors són gais, però no estem interessats en la sortida d'ells", va dir que la penya es va establir per veure una Lliga de Campions fora del partit contra Lyon. "El que volem és que, si un jugador surt, perquè ni tan sols de pensar en les notícies."

El "maricones" insult es pot escoltar en gairebé qualsevol camp de futbol espanyol, inclosa la del Camp Nou de Barcelona, quan el migcampista del Reial Madrid Guti està jugant. "Odio el" Guti maricones "cant", va dir Ribes. "Em sembla ofensiu."

Futbol espanyol va tardar a reaccionar davant el racisme i no ha fet més que despertar l'homofòbia, però el país té una de les més progressistes del món lleis sobre el matrimoni gai.

La penya El somni de Barcelona, de fet, és llegir un dia d'un matrimoni amb un jugador homosexual soci - però només com una breu menció a les pàgines socials. En l'interí, els membres es preocupi per primera futbolista a donar el pas. "Seria saludable, però no serà un gran enrenou", va dir Ribes.

Comú amb l'homofòbia en els vestuaris i una de les principals entrenador com l'excap Chelsea Luiz Felipe Scolari, es va informar a la premsa brasilera han dit que ell mai triar un jugador gai, ningú està a l'espera de qualsevol jugador que surti aviat.

"Amèrica Llatina sembla ser el lloc més difícil", va dir Ribes. "Imagina't si algú com [l'Argentina i estrella de Barcelona] Leo Messi era gai i volia ser obert al respecte." Notícia que Barcelona va ser la formació d'una penya de gais i lesbianes no només va provocar un modest flux de peticions per unir-se, sinó també el suport d'alguns prominents figures del futbol. El grup es divideix gairebé per igual entre homes gai i lesbianes, amb aquesta última forma part d'una àmplia massa de dones que conformen una quarta part dels 160.000 socis de Barcelona.

"Algunes persones tenien por que els aficionats violents de grups d'altres clubs que ens amenacen", va dir Ribes. "Però això no ha passat. No hem tingut una sola peça de correu d'odi a la nostra pàgina web."

A principis d'aquest mes la penya va rebre el suport del seu darrer club, amb una placa permanent en la paret de l'estadi d'anunciar la seva creació.

S'ha organitzat recentment la primera reunió europea de futbol gai, que també han format clubs a Alemanya i en altres llocs, amb l'Associació de Futbol d'Anglaterra en l'assistència.

L'FA és ja la lluita contra l'homofòbia, Hampshire haver ajudat a la policia aturar l'abús als fans llançant exjugador d'Anglaterra Sol Campbell durant un partit Spurs-Portsmouth. També ha contractat activista Peter Tatchell com a consultor.

FA va dir un portaveu dels funcionaris no havia entès l'abús de Beckham a Sevilla en el moment. Gràcies als fans gai de Barcelona, el FA-que fos protegida Kick organització s'ha queixat a la FIFA. "Estem a l'espera de tornar", va dir el portaveu de Danny Lynch.

A l'estadi de Barcelona, Xavier Bagüés director va dir que la pena de gais i lesbianes es considerava un més entre els centenars que representen a 200.000 seguidors.