dilluns, de maig 24, 2010

Fent història un cop més: clàusula anti-discriminació al contracte de Villa



Llegim a la web de FARE (Football Against Racism Europe), com Joan Laporta explicava que el nou contracte de David Villa (i des d'ara de tots els jugadors que signin pel nostre club) inclourà una clàusula anti-discriminació que preveu sancions per aquells jugadors que no tinguin una actitud adequada. Que facin declaracions racistes o homòfobes, per exemple.

dilluns, de maig 17, 2010

La foto Ibra-Piqué: 100% d'acord amb les Panteres Grogues

Com a socis barcelonistes i gais/lesbianes volem donar la nostra opinió i quina millor forma de fer-ho que a través de les paraules del nostres amics de Panteres Grogues.

En relació a l'enrenou ocasionat en els darrers dies per la fotografia d'Ibrahimovic i Piqué en una situació on molts i moltes han volgut treure de context, i fins i tot determinats programes han aprofitat per fer mofa sobre l'homosexualitat en el món de l'esport, des del Club Esportiu Les Panteres Grogues, format majoritàriament per gais i lesbianes volem manifestar el següent:

  • Que l'homosexualitat en el món del futbol existeix de la mateixa manera que existeix a la resta de la societat. La invisibilitat dels futbolistes homosexuals és a causa de l'homofòbia latent que existeix en el món de l'esport i en especial, en el món del futbol.

  • Que és molt necessària l'existència de referents homosexuals en tots els àmbits de la societat, i en especial en el món del futbol com a esport més seguit al nostre país, per ajudar al desenvolupament emocional de molts nens/es i adolescents homosexuals que idolatren a els futbolistes d'elit

  • Que no hi ha cap impediment perquè els gais i lesbianes juguin a futbol.

  • Que el tractament que en general, amb comptades excepcions, s'ha donat en els mitjans de comunicació buscant la part morbosa de la fotografia i insinuant l'homosexualitat de Piqué i Ibrahimovic, en absolut ajuda a que algun dia un o una futbolista es decideixi a mostrar-se obertament com a homosexual.

  • Que en especial el comportament de la periodista Laura Llac del programa "Sálvame" de Tele 5 buscant la provocació del futbolista Ibrahimovic ensenyant-li la fotografia en què apareix al costat de Piqué evidencia les dificultats que tenim gais i lesbianes per mostrar-nos tal i com som en el món de l'esport.

  • Que trobem recriminable, discriminatòria, homòfoba i masclista la resposta d'Ibrahimovic convidant a la periodista a casa amb la seva germana per demostrar que no és gai.

Que ha arribat el moment en que d'una vegada per totes i de la mateixa manera que s'ha fet amb altres tipus de discriminació com el racisme que es prenguin mesures des de totes les esferes de l'esport per a què es donin les condicions que permetin la visibilització de gais i lesbianes al món de l'esport.